Loading

Mittauslaitteet ja mittarit

Byk Gardner

Byk Gardner mittauslaitteet ja mittarit ovat toimineet vuosia alan suunnannäyttäjänä. Laitteiden älykkäät ja samalla helppokäyttöiset toiminnot tekevät mittaamisesta miellyttävää kaikentasoisille käyttäjille.

Byk Gardnerin laitteilla onnistuu esimerkiksi nestemäisen maalin viskositeetin mittaaminen ja kuivalta pinnalta pinnoitteiden paksuuden mittaus.

S.O. Strömberg Oy edustaa Byk Gardner mittauslaitteiden ja mittareiden koko valikoimaa.

Meiltä voit tilata Byk Gardnerin:

 

 

Toimitamme myös Byk Gardner mittauslaitteiden ja mittareiden alkuperäisvalmisteiset varaosat. Palveluumme kuuluu lisäksi myymiemme Byk Gardnerin laitteiden huoltoselvitykset ja tuotevalikoimastamme löydät myös dissolverit ja helmimyllyt sekä teollisuuden raaka-aineet.

Mikäli sinulle herää kysyttävää, ota yhteyttä. Ystävällinen henkilökuntamme palvelee mielellään.

Rullaa alas ja tutustu valikoimaan!

Kysy Byk Gardnerin mittauslaitteista ja mittareista

 • Byk Gardner kiiltomittarit ja värimittarit

  SPEKTROFOTOMETRI METALLIVÄRIPINNOILLE (BYK-mac)

  Metalliväri muuttaa ulkonäköään eri kulmista katsottuna. BYK-mac i spektrofotometri osaa mitata metallimaalipinnan värin, kimalluksen ja rakeisuuden useasta eri kulmasta ja valaistusolosuhteesta.

  Spektrofotometri tarjoaa vuosiksi erinomaista tarkkuutta. Laitetta on saatavana pienellä tai suurella mittausaukolla. Lisävarusteena on saatavilla erilaisia mittaustelineitä muun muassa kosmetiikkatuotteiden mittaamiseen.

  TAKAISIN YLÖS

  MITTAUSLAITTEET
 • Byk Gardner kiiltomittarit ja värimittarit

  KIILTOMITTARI ERI PINNOILLE (mobiilikiiltomittaus, mittaus 1-3 kulmalla, myös kalvon paksuuden mittaus)

  Byk Gardner helposti liikuteltava ja pienikokoinen Micro-Gloss -sarjan kiiltomittari soveltuu lukuisiin eri käyttökohteisiin. Kiiltomittaus Micro-Glossilla on toistettavuudeltaan erittäin luotettavaa ja tulokset tasalaatuisia, kerta toisensa jälkeen.

  Kiiltomittari sisältää laadukkaan ja monipuolisen Smart-Chart -ohjelmiston. Kun projektissasi kiiltomittaus on työn alla ja teet useita mittauksia, ohjelmisto on mainio työkalu tulosten ammattimaiseen dokumentointiin ja analysointiin.

  Micro-Gloss kiiltomittari soveltuu muun muassa kiillon mittaamiseen yhdellä tai kolmella kulmalla. Kiiltomittari soveltuu myös kalvon paksuuden mittaukseen.

  Laitteella kiiltomittaus onnistuu lähes kaikilta tasaisilta pinnoilta.

  Laitteen uusittu värinäyttö ja selkeä navigointivalikko tekevät kiiltomittauksesta helppoa ja mukavaa.

  TAKAISIN YLÖS

  MITTAUSLAITTEET
 • Byk Gardner kiiltomittarit ja värimittarit

  SPEKTROFOTOMETRI VÄRIPINNOILLE (uutuus)

  Byk Gardnerin uusi spectro2guide spektrofotometri edustaa sävymittauksen uusinta teknologiaa.

  Värillisiä pintoja mittaava spektrofotometri antaa eväät luotettavalle värinhallinnalle. Byk Gardner ainutlaatuinen spektrofotometri mittaa tuotteen värin ja kiillon 60° kulmalla samanaikaisesti.

  Lisäksi uutuuslaite mittaa fluoresenssin. Mittarissa on suuri ja selkeä 3,5” värikosketusnäyttö. Mittarin integroitu kamera näyttää reaaliaikaisen esikatselukuvan mitattavasta kohdasta.

  TAKAISIN YLÖS

  MITTAUSLAITTEET
 • Byk Gardner maalipinnan ulkonäkömittarit

  PINNAN SAMEUDEN MITTAUSLAITE (Haze Meters)

  Korkealaatuisilta pinnoilta odotetaan virheetöntä ulkonäköä. Kun tehdään kiiltomittaus, esimerkiksi mikrorakenteet voivat aiheuttaa mittauksen yhteydessä pinnoissa sameutta tai maitomaisuutta.

  Byk Gardnerin kiiltoa ja sameutta mittaavia laitteita on käytetty jo vuosien ajan antamaan viitearvot niin maali- kuin muoviteollisuudessa, kun halutaan varmistaa erinomainen laatu.

  TAKAISIN YLÖS

  MITTAUSLAITTEET
 • Byk Gardner maalipinnan ulkonäkömittarit

  APPELSIINIKUVION MITTAUSLAITE (wave-scan)

  Byk Gardnerin Orange Peel mittauslaiteisiin luotetaan kaikkien suurten autonvalmistajien maailmanlaajuisena standardina, kun halutaan puolueettomasti arvioida autojen maalipinnan laatua ja ulkonäköä. Byk Gardnerin wave-scan laitteiden mallisto tarjoaa ratkaisut kaikkien maalipintojen ulkonäön mittaamiseen.

  TAKAISIN YLÖS

  MITTAUSLAITTEET
 • Byk Gardner maalipinnan ulkonäkömittarit

  EFEKTI- JA METALLIMAALIPINNAN TÄPLIKKYYDEN MITTAUSLAITE (cloud-runner)

  Esimerkiksi metallihohtovärissä eri pinnoilla väri saattaa vaikuttaa erisävyiseltä ja laikukkaalta.

  Tätä ei-toivottua maalivikaa voidaan helposti mitata Byk Gardnerin cloud-runner mittauslaitteella.

  Laite (cloud-runner) mittaa usealla eri kulmalla metallisävyn tasaisuutta ja tuloksista voidaan välittömästi arvioida pinnan laatu.

  TAKAISIN YLÖS

  MITTAUSLAITTEET
 • Byk Gardner maalipinnan ulkonäkömittarit

  LÄPINÄKYVYYDEN MITTAUSLAITE (haze-gard i)

  Byk Gardnerin Haze-Gard i mittauslaite mittaa kaikki läpinäkyvyysparametrit standardimenetelmien mukaisesti.

  Haze-gard i:n erinomainen tarkkuus ja luotettavuus sekä helppokäyttöisyys ovat tehneet laitteesta standardin läpinäkyvyyden mittaamiseksi lasi-, muovi-, kalvo- ja pakkausteollisuuden aloilla.

  TAKAISIN YLÖS

  MITTAUSLAITTEET
 • Byk Gardner kuivan maalipinnan mittauslaitteet

  PINNOTTEIDEN PAKSUUDEN MITTAUS (ei-metallipinnoille)

  Byk Gardnerin byko-test -sarjan maalipinnan paksuusmittari on laadukas, helppokäyttönen ja ennenkaikkea luotettava.

  Byk mittarilla onnistuu pinnotteiden paksuuden mittaus tai kalvon paksuuden mittaus LÄHES KAIKILTA ei-metallista pinnoilta.

  Kun kyseessä on kuivan maalipinnan paksuus tai maalikalvon paksuus, on erityisen tärkeää mitata pinta maalausvaiheessa säännöllisesti.
  Kuivan maalikalvon paksuus vaikuttaa suoraan pinnoitteen ulkonäköön ja suojauksen kestävyyteen.

  Pinnoitteen paksuusmittari on tärkeä osa ammattimaista maalausprosessia. Pinnoitteen paksuusmittari auttaa ylläpitämään tasaista ja ammattimaista laatutasoa maalien päällystysominaisuuksissa.

  Kun pinnotteiden paksuuden mittaus on ajankohtaista, ota yhteyttä ja pyydä lisätietoja asiakaspalvelustamme.

  TAKAISIN YLÖS

  MITTAUSLAITTEET
 • Byk Gardner kuivan maalipinnan mittauslaitteet

  KOVUUDEN MITTAUSLAITE (Pendulum hardness tester)

  Kuivan maalipinnan kovuudella tarkoitetaan pinnan kykyä vastustaa mekaanista voimaa kuten painetta, hankausta tai naarmuuntumista. Byk Gardnerin laitevalikoimasta löytyy useita erilaisia kovuusmittauslaitteita riippuen kohteen käyttötarkoituksesta.

  Kovuusmittauslaitteita on sekä kannettavia malleja että laboratoriokäyttöön suunniteltuja kiinteästi asennettavia malleja. Vaatimukset testitulosten tarkkuudelle asettaa myös olennaisimmat vaatimukset oikean laitteen valinnassa.

  TAKAISIN YLÖS

  MITTAUSLAITTEET
 • Byk Gardner kuivan maalipinnan mittauslaitteet

  JOUSTAVUUDEN MITTAUSLAITE

  Jotta maalattu pinta toimisi kunnolla rasituksen aikana ja erilaisissa olosuhteissa, tulee maalatulla pinnalla olla riittävä joustavuus. Muutoin maalipinta halkeilee.

  Byk Gardnerin laitteella kuivan maalipinnan joustavuuden mittauksessa maalattua pintaa taivutetaan sylinterimäisen tai kartiomaisen palkin yli. Mittauksessa arvioidaan maalipinnan taivutus- ja/tai muodonmuutoksen aste. Valikoimissa on myös cupping-testerit.

  TAKAISIN YLÖS

  MITTAUSLAITTEET
 • Byk Gardner kuivan maalipinnan mittauslaitteet

  TARTTUVUUDEN MITTAUSLAITE (Cross Cut Tester)

  Jotta erilaiset pinnoitteet toimivat suunnitellulla tavalla on niiden tartuttava hyvin alustoihin, joilla pinnoitteita käytetään.

  Maalien tarttuvuuden kestävyyden arvioimiseksi pohjamateriaalista erotetaan kolme erilaista tarttumismenetelmää; hilaristikkotesti, kynätesti ja vetolujuustesti.

  Kaikkiin toteutustapoihin löytyy Byk Gardnerin tuotevalikoimasta oma tarttuvuuden mittauslaite (Byk Cross Cut Tester).

  TAKAISIN YLÖS

  MITTAUSLAITTEET
 • Byk Gardner kuivan maalipinnan mittauslaitteet

  KULUTUKSEN KESTÄVYYDEN MITTAUSLAITE

  Kulutuksen kestävyys on yksi tärkeimmistä ominaisuuksista niin maalille kuin muillekin päällysteille. Kulutuksenkestävyyden mittauslaite on tarpeellinen muiden muassa laattojen, lattian, huonekalujen, seinänpäällysteiden, suihkukaappien ja kylpyammeiden mittauksissa.

  Kulutuksen kestävyyttä mittaava laite tuottaa toistettavissa olevan, valvotun tilan simuloimaan jokapäiväistä käyttöä tai kulumista erilaisilla mittausmenetelmillä.

  TAKAISIN YLÖS

  MITTAUSLAITTEET
 • Byk Gardner kuivan maalipinnan mittauslaite

  ISKUNKESTÄVYYDEN MITTAUSLAITE

  Byk Gardnerin Impact Tester -laitesarjan tuotteita käytetään laajalti pinnoitus- ja muoviteollisuudessa. Molemmilla toimialoilla iskunkestävyys mitataan pudottamalla paino pinnoitteeseen tietyn tarkan etäisyyden päästä.

  Muovimateriaalien osalta painon massaa lisätään, kunnes maalipinnan rakenne vioittuu. Maalatun pinnan osalta tällöin tarkoitetaan halkeilua maalikalvossa. Byk Gardnerin valikoimista löytyy useita malleja kuivan maalikalvon iskunkestävyyden luotettavaan ja tarkkaan mittaukseen.

  TAKAISIN YLÖS

  MITTAUSLAITTEET
 • Byk Gardner kuivan maalipinnan mittauslaitteet

  LÄPÄISEVYYDEN MITTAUSLAITE

  Kuivan maalin läpäisevyyden mittaus on tärkeä ominaisuus, jolla mitataan esimerkiksi vesihöyryn siirtymistä kuivan maalikalvon läpi. Vesihöyryn läpäisevyys testataan irtonaisella maalikalvolla, ilman alustaa.

  Erityiset läpäisevyystestikupit tarjoavat yksinkertaisen lähestymistavan läpäisevyyden tarkistamiseksi 24 tunnin ajanjakson aikana. Läpäisevyyskuppi tiivistää maalikalvon reunat ja antaa mittaukselle erittäin tarkan tuloksen.

  TAKAISIN YLÖS

  MITTAUSLAITTEET
 • Byk Gardner kuivan maalipinnan mittauslaitteet

  MIKROSKOOPIT

  Byk Gardnerin mallistosta löytyy niin moderneja digitaalisia kuin perinteisiä mikroskooppeja. Digitaalimikroskoopeilla on ohjelmistojensa puolesta kyky mitata esimerkiksi paperipintojen ominaisuuksia.

  Perinteisiä mikroskooppeja käytetään usein yhdessä muiden testauslaitteiden kanssa. Esimerkiksi stereomikroskooppi on valinnainen lisävaruste automaattisen maalipinnan joustavuutta mittaavan laitteen kanssa.

  TAKAISIN YLÖS

  MITTAUSLAITTEET
 • Byk Gardner kuivan maalipinnan mittauslaitteet

  PINTAJÄNNITYKSEN MITTAUSLAITE

  Kiinteiden pohjamateriaalien pintaominaisuuksien mittaaminen on erittäin tärkeää lopullisen käyttökohteen ominaisuuksille ja suorituskyvylle.

  Byk Gardnerin Pocket Goniometer PGX+ kuivan maalipinnan pintajännityksen mittauslaitteen kontaktikulmamenetelmän avulla voidaan mitata pintajännitystä, tarttuvuutta, painettavuutta, kostutusta, imeytymistä ja kontaminaatiota.

  TAKAISIN YLÖS

  MITTAUSLAITTEET
 • Byk Gardner nestemäisen maalin mittauslaitteet

  VISKOSITEETIN MITTAAMINEN

  Nestemäisen maalin viskositeetin mittaaminen onnistuu luotettavasti Byk Gardnerin tuotevalikoiman useilla eri laitteilla. Bykin laitteita käytetäänkin laajasti erilaisten nestemäisten aineiden mittaamiseen. Valmistajan viskosimetrillä onnistuu esimerkiksi pinnoitteiden, hartsien ja musteen kinemaattinen viskositeetin mittaus.

  Yleisimmät viskosimetrit, joilla viskositeetin mittaaminen tehdään, kutsutaan virtauskupeiksi. Viskositeetin mittaamisessa käytettäviä virtauskuppeja on erilaisia. Niitä ovat esimerkiksi Zahn-kuppi, Ford-kuppi, ISO-kuppi ja DIN-kuppi. Byk Gardner laadukkailla viskosimetrillä nestemäisen maalin viskositeetin mittaaminen onnistuu helposti ja luotettavasti.

  Pyydä lisätietoja Bykin viskosimetreistä asiakaspalvelustamme. Palvelemme mielellämme.

  TAKAISIN YLÖS

  MITTAUSLAITTEET
 • Byk Gardner nestemäisen maalin mittauslaitteet

  KUIVUMISAJAN MITTAUSLAITE

  Kuivumisaikaan vaikuttavat useat eri tekijät kuten märkäkalvon paksuus, lämpötila, ilman kosteus, ilman kierto ja haihtuminen.

  Jotta kuivumisaikaa voidaan mitata luotettavasti, on kontrolloidussa olosuhteessa tarpeen käyttää erityistä mittauslaitetta.

  Byk Gardnerin Drying Time Recorder -mittarilla kuivausajanmittaus onnistuu luotettavasti.

  TAKAISIN YLÖS

  MITTAUSLAITTEET
 • Byk Gardner nestemäisen maalin mittauslaitteet

  MÄRKÄKALVONPAKSUUSKAMPA

  Märkäkalvon paksuuden mittaaminen välittömästi pinnoituksen jälkeen on tärkeää levitysnopeuden ja lopullisen kuivakalvon paksuuden säätämiseksi.

  Märän kalvon paksuutta on seurattava usein tehokkaan päällystysprosessin ylläpitämiseksi.

  Byk Gardnerin märkäkalvon paksuudenmittauslaiteet ovat helppokäyttöisiä.

  TAKAISIN YLÖS

  MITTAUSLAITTEET
 • Byk Gardner nestemäisen maalin mittauslaitteet

  JAUHATUSASTEEN MITTAUSLAITE

  Kun kiinteät aineet jauhetaan nestemäisessä väliaineessa hiukkaskoon pienentämiseksi, hiukkaskokoa tarkkaillaan Byk Gardnerin Grindometer -instrumentilla. Laitetta kutsutaan myös Hegman-mittariksi.

  Jauhatusasteen määritys on nopea ja luotettava testi, jolla määritetään karkeiden hiukkasten läsnäolo ja niiden likimääräinen koko.

  Byk Gardnerin valikoimista löydät laadukkaat ISO- ja ASTM-vaatimuksia noudattavat jauhatuksen mittauslaitteet.

  TAKAISIN YLÖS

  MITTAUSLAITTEET
 • Byk-Gardner nestemäisen maalin mittauslaitteet

  TIHEYDEN MITTAUSLAITE

  Kun eri pinnoitteet valmistetaan, käytettävät raaka-aineet mitataan painoyksiköinä prosessin ohjaamiseksi.

  Byk-Gardnerin tiheysmittauskupeilla suoritat helposti valmiin maalin tiheyden mittauksen.

  TAKAISIN YLÖS

  MITTAUSLAITTEET
 • Byk Gardner nestemäisen maalin mittauslaitteet

  JOHTAVUUDEN MITTAUSLAITE

  Nesteet keräävät tietyn ohmisen vastuksen sähkövirrasta riippuen käytetystä jännitteestä. BYK LC 2 -johtavuusmittari on tarkoitettu liuotinpohjaisiin maaleihin. Johtavuuskoe on helppo suorittaa.

  TAKAISIN YLÖS

  MITTAUSLAITTEET
 • Byk Gardner Maalattavan alustan mittaus

  KASTEPISTEMITTAUSLAITE

  Byk Gardnerin kastepistemittari tallentaa maalattavan alustan ilmankosteuden, lämpötilan ja pintalämpötilan.

  Kastepistemittari arvioi, ovatko olosuhteet oikeat maalauksen aloittamiselle. Laite antaa hälytyksen kondensaation ollessa liian korkea.

  TAKAISIN YLÖS

  MITTAUSLAITTEET
 • Byk Gardner Lämpötilan mittaus (uunit ja uunimittarit)

  UUNIN LÄMPÖTILAN MITTAUSLAITE

  Byk Gardnerin Temp-Gard Pro on uunin lämpötilamittauslaite, joka seuraa kuivausuunin lämpötilan vaihtelua ja tallentaa tiedot.

  Mittauslaite kuljetetaan uunin läpi ja laitteeseen tallentuu lämpötilan muutokset. Tulokset voidaan siirtää tietokoneelle tarkastelua varten ja määrittää maalin kuivumisolosuhteet.

  TAKAISIN YLÖS

  MITTAUSLAITTEET
 • Byk Gardner Lämpötilan mittauslaite (uunit ja uunimittarit)

  GRADIENT UUNI

  Byk Gardnerin Gradient-uunit ovat suunniteltu nestemäisten maalien, jauhemaalien ja hartsien kovettumisprosessin tutkimiseen.

  Uuneja käytetään esimerkiksi autoteollisuudessa ja maalien tuotekehityksessä. Uunin jokaista 45 lämmityselementtiä voidaan ohjata ja valvoa erikseen.

  TAKAISIN YLÖS

  MITTAUSLAITTEET

Kysy lisää Byk-Gardnerin mittauslaitteista ja mittareista