Loading

Mittauslaitteet ja mittarit

Byk Gardner GmbH

Byk mittauslaitteet ja mittarit ovat toimineet maaliteollisuuden suunnannäyttäjänä jo vuosia.

Älykkäät ja samalla helppokäyttöiset toiminnot tekevät mittaamisesta miellyttävää, monipuolisten laitteiden sopien kaikentasoisille käyttäjille.

Byk Gardnerin laitteilla onnistuu esimerkiksi nestemäisen maalin viskositeetin mittaaminen ja kuivalta pinnalta pinnotteiden paksuuden mittaus.

Yrityksemme edustaa Byk Gardner mittauslaitteiden ja mittareiden koko valikoimaa.

Meiltä voit tilata esimerkiksi Bykin:

 

 

Toimitamme myös Byk Gardner mittauslaitteiden ja mittareiden alkuperäisvalmisteiset varaosat ja palveluumme kuuluu myymiemme Byk Gardnerin laitteiden huoltoselvitykset.

Mittauslaitteiden lisäksi tuotevalikoimamma pitää sisällään myös dissolverit ja helmimyllyt sekä teollisuuden raaka-aineet.

Mikäli sinulle herää kysyttävää, ota yhteyttä. Ystävällinen henkilökuntamme palvelee mielellään.

Kysy lisää tai pyydä tarjous kiiltomittareista tai värimittareista

 • Byk Gardner kiiltomittarit ja värimittarit

  KIILTOMITTARI ERI PINNOILLE (kiiltomittaus 1-3 kulmalla, kalvon paksuuden mittaus, pinnan paksuuden mittaus)

  Byk Gardner Micro-Gloss -sarjan kiiltomittari on helppokäyttöinen, helposti liikuteltava ja pienikokoinen.

  Bykin kiiltomittari SOVELTUU LUKUISIIN ERI KÄYTTÖKOHTEISIIN.

  Kiiltomittari mahdollistaa kiiltomittauksen käytännössä KAIKILTA TASAISILTA PINNOILTA.

  Byk Micro-Gloss kiiltomittari pystyy mittaamaan kiillon yhdellä tai jopa kolmella kulmalla.

  Micro-Glossilla onnistuu myös pinnoitteiden paksuuden mittaus. Pinnoitteiden paksuuden mittaus Micro-Glossilla on toistettavuudeltaan erittäin luotettavaa ja tulokset tasalaatuisia, kerta toisensa jälkeen.

  Micro-Glossin kiiltomittarin uusittu värinäyttö ja selkeä navigointivalikko tekevät mittauksesta helppoa ja mukavaa.

  Kiiltomittari sisältää laadukkaan ja monipuolisen Smart-Chart -ohjelmiston. Smart-Chart on mainio työkalu tulosten ammattimaiseen dokumentointiin ja analysointiin, kun projektissasi kiiltomittaus tai pinnoitteiden paksuuden mittaus ovat työn alla ja teet useita mittauksia samalla kertaa.

  Ota yhteyttä ja kysy lisää. Kerromme mikä on sopiva kiiltomittari teidän yrityksen tarpeisiin.

  TAKAISIN YLÖS

  MITTAUSLAITTEET
 • Byk Gardner kiiltomittarit ja värimittarit

  SPEKTROFOTOMETRI METALLIVÄRIPINNOILLE (BYK-mac)

  Metalliväri muuttaa ulkonäköään eri kulmista katsottuna. BYK-mac i spektrofotometri osaa mitata metallimaalipinnan värin, kimalluksen ja rakeisuuden useasta eri kulmasta ja valaistusolosuhteesta.

  Spektrofotometri tarjoaa vuosiksi erinomaista tarkkuutta. Laitetta on saatavana pienellä tai suurella mittausaukolla. Lisävarusteena on saatavilla erilaisia mittaustelineitä muun muassa kosmetiikkatuotteiden mittaamiseen.

  TAKAISIN YLÖS

  MITTAUSLAITTEET
 • Byk Gardner kiiltomittarit ja värimittarit

  SPEKTROFOTOMETRI VÄRIPINNOILLE (uutuus)

  Byk Gardnerin uusi spectro2guide spektrofotometri edustaa sävymittauksen uusinta teknologiaa.

  Värillisiä pintoja mittaava spektrofotometri antaa eväät luotettavalle värinhallinnalle. Byk Gardner ainutlaatuinen spektrofotometri mittaa tuotteen värin ja kiillon 60° kulmalla samanaikaisesti.

  Lisäksi uutuuslaite mittaa fluoresenssin. Mittarissa on suuri ja selkeä 3,5” värikosketusnäyttö. Mittarin integroitu kamera näyttää reaaliaikaisen esikatselukuvan mitattavasta kohdasta.

  TAKAISIN YLÖS

  MITTAUSLAITTEET

Kysy lisää tai pyydä tarjous nestemäisen maalin mittauslaitteista

 • Byk Gardner nestemäisen maalin mittauslaitteet

  VISKOSITEETIN MITTAAMINEN

  Byk Gardner on yksi alansa johtavista toimijoista. Bykin viskosimetriä käytetään laajasti erilaisten nestemäisten aineiden viskositeetin mittaamiseen. Bykin laitteilla nestemäisen maalin viskositeetin mittaaminen on kerta toisensa jälkeen helppoa ja luotettavaa.

  Bykin viskosimetrillä onnistuu esimerkiksi pinnoitteiden, hartsien ja musteen kinemaattinen viskositeetin mittaus. Viskosimetrit, joilla viskositeetin mittaaminen tehdään, ovat virtauskuppeja. Kuppeja on useita erilaisia.

  Viskositeetin mittaaminen tehdään yleensä käyttäen seuraavia eri virtauskuppimalleja: Zahn-kuppi, Ford-kuppi, ISO-kuppi ja DIN-kuppi. Zahn-virtauskuppia voidaan käyttää viskositeetin mittaamiseen lähes missä tahansa. Kooltaan pientä kuppia on helppo käyttää myymälöissä, tehtaissa ja laboratorioissa. Zahn-kupilla voit nopeasti tarkastaa ja tarpeen mukaan säätää useiden eri tyyppisten nesteiden viskositeettiä. Viskositeetin mittaamiseen käytettävä Ford-virtauskuppi on hieman kookkaampi. Ford-virtauskupin runko-osa on valmistettu alumiinista ja kupin aukko on ruostumatonta terästä. Viskositeetin mittaaminen ISO-kupilla sopii erityisesti esimerkiksi tehtaalla tehtäviin prosessitesteihin. Kuppi on suunniteltu maalien ja muiden nesteiden ulosvirtauksen nopeaan arviointiin. ISO-kuppi on helppokäyttöinen ja kestävä. DIN-kupissa, vastaavasti kuten ISO-kupissa, on alumiinista valmistettu runko ja ruostumattomasta teräksestä valmistettu aukko ja se soveltuu myös erilaisten maalien ja nesteiden viskositeetin mittaamiseen.

  Byk Gardnerin laajasta valikoimasta löydät oikean viskosimetrin jokaiseen käyttötarpeeseen. Pyydä lisätietoja tai tarjous Byk Gardnerin laadukkaista ja edullisesti hinnoitelluista viskosimetreistä asiakaspalvelustamme. Bykin kalibroiduilla viskosimetreillä viskositeetin mittaaminen on kerta toisensa jälkeen helppoa ja luotettavaa.

  TAKAISIN YLÖS

  MITTAUSLAITTEET
 • Byk Gardner nestemäisen maalin mittauslaitteet

  KUIVUMISAJAN MITTAUSLAITE

  Kuivumisaikaan vaikuttavat useat eri tekijät kuten märkäkalvon paksuus, lämpötila, ilman kosteus, ilman kierto ja haihtuminen.

  Jotta kuivumisaikaa voidaan mitata luotettavasti, on kontrolloidussa olosuhteessa tarpeen käyttää erityistä mittauslaitetta.

  Byk Gardnerin Drying Time Recorder -mittarilla kuivausajanmittaus onnistuu luotettavasti.

  TAKAISIN YLÖS

  MITTAUSLAITTEET
 • Byk Gardner nestemäisen maalin mittauslaitteet

  MÄRKÄKALVONPAKSUUSKAMPA

  Märkäkalvon paksuuden mittaaminen välittömästi pinnoituksen jälkeen on tärkeää levitysnopeuden ja lopullisen kuivakalvon paksuuden säätämiseksi.

  Märän kalvon paksuutta on seurattava usein tehokkaan päällystysprosessin ylläpitämiseksi.

  Byk Gardnerin märkäkalvon paksuudenmittauslaite (märän maalin paksuus mittari) on helppokäyttöinen ja luotettava.

  Kysy lisää tai pyydä tarjous.

  TAKAISIN YLÖS

  MITTAUSLAITTEET
 • Byk Gardner nestemäisen maalin mittauslaitteet

  JAUHATUSASTEEN MITTAUSLAITE

  Kun kiinteät aineet jauhetaan nestemäisessä väliaineessa hiukkaskoon pienentämiseksi, hiukkaskokoa tarkkaillaan Byk Gardnerin Grindometer -instrumentilla. Laitetta kutsutaan myös Hegman-mittariksi.

  Jauhatusasteen määritys on nopea ja luotettava testi, jolla määritetään karkeiden hiukkasten läsnäolo ja niiden likimääräinen koko.

  Byk Gardnerin valikoimista löydät laadukkaat ISO- ja ASTM-vaatimuksia noudattavat jauhatuksen mittauslaitteet.

  TAKAISIN YLÖS

  MITTAUSLAITTEET
 • Byk Gardner nestemäisen maalin mittauslaitteet

  TIHEYDEN MITTAUSLAITE

  Kun eri pinnoitteet valmistetaan, käytettävät raaka-aineet mitataan painoyksiköinä prosessin ohjaamiseksi.

  Byk-Gardnerin tiheysmittauskupeilla suoritat helposti valmiin maalin tiheyden mittauksen.

  TAKAISIN YLÖS

  MITTAUSLAITTEET
 • Byk Gardner nestemäisen maalin mittauslaitteet

  JOHTAVUUDEN MITTAUSLAITE

  Nesteet keräävät tietyn ohmisen vastuksen sähkövirrasta riippuen käytetystä jännitteestä. BYK LC 2 -johtavuusmittari on tarkoitettu liuotinpohjaisiin maaleihin. Johtavuuskoe on helppo suorittaa.

  TAKAISIN YLÖS

  MITTAUSLAITTEET

Kysy lisää tai pyydä tarjous kuivan maalipinnan mittauslaitteista

 • Byk Gardner kuivan maalipinnan mittauslaitteet

  PINNOTTEIDEN PAKSUUDEN MITTAUS

  Pinnoitteiden paksuuden mittaus on tärkeä osa ammattimaista maalausprosessia. Kuivan maalikalvon paksuus vaikuttaa suoraan pinnoitteen lopulliseen ulkonäköön, läpikuultavuuteen ja maalikalvon suojauksen kestävyyteen. Mikäli puolestaan lisätään liian paksuja yksittäisiä maalikerroksia, voi se johtaa liian pitkään kuivumisaikaan, kuivuneen maalipinnan halkeiluun tai hilseilyyn.

  Laadukas maalikalvon paksuusmittari auttaa ylläpitämään tasaista ja ammattimaista laatutasoa maalien päällystysominaisuuksissa ja kuivuneen maalipinnan laadunvalvonnassa. Byk Gardner byko-cut -sarjan maalikalvon paksuusmittari on laadukas, helppokäyttönen ja ennenkaikkea luotettava.

  Byk maalikalvon paksuusmittari mahdollistaa pinnotteiden paksuuden mittauksen LÄHES KAIKILTA pinnoilta. Voit mitata pinnoitteen paksuuden esimerkiksi metallipinnoilta, muovipinnoilta, puupinnoilta ja muilta vastaavilta kovilta pinnoilta. Byk byko-cut mittarilla onnistuu myös monikerroksisten pinnoitteiden paksuuden mittaus. Laitteeseen sisäänrakennetulla mikroskoopilla voit lisäksi tutkia maalipinnan virheitä.

  Byk byko-test maalikalvon paksuusmittari on edullisempi vaihtoehto byko-cutille. Byko-test mahdollistaa myös laadukkaan ja luotettavan maalikalvon paksuuden mittauksen sekä metallipintaisilta että ei-metallipintaisilta alustoilta. Laite on erittäin helppokäyttöinen, kooltaan kompakti ja kestävä.

  Kun pinnotteiden paksuuden mittaus on ajankohtaista, ota yhteyttä ja pyydä lisätietoja tai tarjous asiakaspalvelustamme. Autamme sinua valitsemaan yrityksenne tarpeisiin parhaiten sopivan maalikalvon paksuusmittarin.

  TAKAISIN YLÖS

  MITTAUSLAITTEET
 • Byk Gardner kuivan maalipinnan mittauslaitteet

  KOVUUDEN MITTAUSLAITE (Pendulum hardness tester)

  Kuivan maalipinnan kovuudella tarkoitetaan pinnan kykyä vastustaa mekaanista voimaa kuten painetta, hankausta tai naarmuuntumista. Byk Gardnerin laitevalikoimasta löytyy useita erilaisia kovuusmittauslaitteita riippuen kohteen käyttötarkoituksesta.

  Kovuusmittauslaitteita on sekä kannettavia malleja että laboratoriokäyttöön suunniteltuja kiinteästi asennettavia malleja. Vaatimukset testitulosten tarkkuudelle asettaa myös olennaisimmat vaatimukset oikean laitteen valinnassa.

  TAKAISIN YLÖS

  MITTAUSLAITTEET
 • Byk Gardner kuivan maalipinnan mittauslaitteet

  JOUSTAVUUDEN MITTAUSLAITE

  Jotta maalattu pinta toimisi kunnolla rasituksen aikana ja erilaisissa olosuhteissa, tulee maalatulla pinnalla olla riittävä joustavuus. Muutoin maalipinta halkeilee.

  Byk Gardnerin laitteella kuivan maalipinnan joustavuuden mittauksessa maalattua pintaa taivutetaan sylinterimäisen tai kartiomaisen palkin yli. Mittauksessa arvioidaan maalipinnan taivutus- ja/tai muodonmuutoksen aste. Valikoimissa on myös cupping-testerit.

  TAKAISIN YLÖS

  MITTAUSLAITTEET
 • Byk Gardner kuivan maalipinnan mittauslaitteet

  TARTTUVUUDEN MITTAUSLAITE (Cross Cut Tester)

  Jotta erilaiset pinnoitteet toimivat suunnitellulla tavalla, on niiden tartuttava hyvin alustoihin, joilla pinnoitteita käytetään.

  Maalien tarttuvuuden kestävyyden arvioimiseksi pohjamateriaalista erotetaan kolme erilaista tarttumismenetelmää; hilaristikkokoe, kynätesti ja vetolujuustesti.

  Kaikkiin toteutustapoihin löytyy Byk Gardnerin tuotevalikoimasta oma tarttuvuuden mittauslaite (Byk Cross Cut Tester).

  Ota yhteyttä ja kysy lisää. Ystävällinen henkilökuntamme palvelee ja auttaa kaikissa mittauslaitekysymyksissä.

  TAKAISIN YLÖS

  MITTAUSLAITTEET
 • Byk Gardner kuivan maalipinnan mittauslaitteet

  KULUTUKSEN KESTÄVYYDEN MITTAUSLAITE

  Kulutuksen kestävyys on yksi tärkeimmistä ominaisuuksista niin maalille kuin muillekin päällysteille. Kulutuksenkestävyyden mittauslaite on tarpeellinen muiden muassa laattojen, lattian, huonekalujen, seinänpäällysteiden, suihkukaappien ja kylpyammeiden mittauksissa.

  Kulutuksen kestävyyttä mittaava laite tuottaa toistettavissa olevan, valvotun tilan simuloimaan jokapäiväistä käyttöä tai kulumista erilaisilla mittausmenetelmillä.

  TAKAISIN YLÖS

  MITTAUSLAITTEET
 • Byk Gardner kuivan maalipinnan mittauslaite

  ISKUNKESTÄVYYDEN MITTAUSLAITE

  Byk Gardnerin Impact Tester -laitesarjan tuotteita käytetään laajalti pinnoitus- ja muoviteollisuudessa. Molemmilla toimialoilla iskunkestävyys mitataan pudottamalla paino pinnoitteeseen tietyn tarkan etäisyyden päästä.

  Muovimateriaalien osalta painon massaa lisätään, kunnes maalipinnan rakenne vioittuu. Maalatun pinnan osalta tällöin tarkoitetaan halkeilua maalikalvossa. Byk Gardnerin valikoimista löytyy useita malleja kuivan maalikalvon iskunkestävyyden luotettavaan ja tarkkaan mittaukseen.

  TAKAISIN YLÖS

  MITTAUSLAITTEET
 • Byk Gardner kuivan maalipinnan mittauslaitteet

  LÄPÄISEVYYDEN MITTAUSLAITE

  Kuivan maalin läpäisevyyden mittaus on tärkeä ominaisuus, jolla mitataan esimerkiksi vesihöyryn siirtymistä kuivan maalikalvon läpi. Vesihöyryn läpäisevyys testataan irtonaisella maalikalvolla, ilman alustaa.

  Erityiset läpäisevyystestikupit tarjoavat yksinkertaisen lähestymistavan läpäisevyyden tarkistamiseksi 24 tunnin ajanjakson aikana. Läpäisevyyskuppi tiivistää maalikalvon reunat ja antaa mittaukselle erittäin tarkan tuloksen.

  TAKAISIN YLÖS

  MITTAUSLAITTEET
 • Byk Gardner kuivan maalipinnan mittauslaitteet

  MIKROSKOOPIT

  Byk Gardnerin mallistosta löytyy niin moderneja digitaalisia kuin perinteisiä mikroskooppeja. Digitaalimikroskoopeilla on ohjelmistojensa puolesta kyky mitata esimerkiksi paperipintojen ominaisuuksia.

  Perinteisiä mikroskooppeja käytetään usein yhdessä muiden testauslaitteiden kanssa. Esimerkiksi stereomikroskooppi on valinnainen lisävaruste automaattisen maalipinnan joustavuutta mittaavan laitteen kanssa.

  TAKAISIN YLÖS

  MITTAUSLAITTEET
 • Byk Gardner kuivan maalipinnan mittauslaitteet

  PINTAJÄNNITYKSEN MITTAUSLAITE

  Kiinteiden pohjamateriaalien pintaominaisuuksien mittaaminen on erittäin tärkeää lopullisen käyttökohteen ominaisuuksille ja suorituskyvylle.

  Byk Gardnerin Pocket Goniometer PGX+ kuivan maalipinnan pintajännityksen mittauslaitteen kontaktikulmamenetelmän avulla voidaan mitata pintajännitystä, tarttuvuutta, painettavuutta, kostutusta, imeytymistä ja kontaminaatiota.

  TAKAISIN YLÖS

  MITTAUSLAITTEET

Kysy lisää tai pyydä tarjous maalipinnan ulkonäkömittareista

 • Byk Gardner maalipinnan ulkonäkömittarit

  PINNAN SAMEUDEN MITTAUSLAITE (Haze Meters)

  Korkealaatuisilta pinnoilta odotetaan virheetöntä ulkonäköä. Kun tehdään kiiltomittaus, esimerkiksi mikrorakenteet voivat aiheuttaa mittauksen yhteydessä pinnoissa sameutta tai maitomaisuutta.

  Byk Gardnerin kiiltoa ja sameutta mittaavia laitteita on käytetty jo vuosien ajan antamaan viitearvot niin maali- kuin muoviteollisuudessa, kun halutaan varmistaa erinomainen laatu.

  TAKAISIN YLÖS

  MITTAUSLAITTEET
 • Byk Gardner maalipinnan ulkonäkömittarit

  APPELSIINIKUVION MITTAUSLAITE (wave-scan)

  Byk Gardnerin Orange Peel mittauslaiteisiin luotetaan kaikkien suurten autonvalmistajien maailmanlaajuisena standardina, kun halutaan puolueettomasti arvioida autojen maalipinnan laatua ja ulkonäköä. Byk Gardnerin wave-scan laitteiden mallisto tarjoaa ratkaisut kaikkien maalipintojen ulkonäön mittaamiseen.

  TAKAISIN YLÖS

  MITTAUSLAITTEET
 • Byk Gardner maalipinnan ulkonäkömittarit

  EFEKTI- JA METALLIMAALIPINNAN TÄPLIKKYYDEN MITTAUSLAITE (cloud-runner)

  Esimerkiksi metallihohtovärissä eri pinnoilla väri saattaa vaikuttaa erisävyiseltä ja laikukkaalta.

  Tätä ei-toivottua maalivikaa voidaan helposti mitata Byk Gardnerin cloud-runner mittauslaitteella.

  Laite (cloud-runner) mittaa usealla eri kulmalla metallisävyn tasaisuutta ja tuloksista voidaan välittömästi arvioida pinnan laatu.

  TAKAISIN YLÖS

  MITTAUSLAITTEET
 • Byk Gardner maalipinnan ulkonäkömittarit

  LÄPINÄKYVYYDEN MITTAUSLAITE (haze-gard i)

  Byk Gardnerin Haze-Gard i mittauslaite mittaa kaikki läpinäkyvyysparametrit standardimenetelmien mukaisesti.

  Haze-gard i:n erinomainen tarkkuus ja luotettavuus sekä helppokäyttöisyys ovat tehneet laitteesta standardin läpinäkyvyyden mittaamiseksi lasi-, muovi-, kalvo- ja pakkausteollisuuden aloilla.

  TAKAISIN YLÖS

  MITTAUSLAITTEET

Kysy lisää tai pyydä tarjous maalattavan alustan mittauslaitteista

 • Byk Gardner Maalattavan alustan mittaus

  KASTEPISTEMITTAUSLAITE

  Byk Gardnerin kastepistemittari tallentaa maalattavan alustan ilmankosteuden, lämpötilan ja pintalämpötilan.

  Kastepistemittari arvioi, ovatko olosuhteet oikeat maalauksen aloittamiselle. Laite antaa hälytyksen kondensaation ollessa liian korkea.

  TAKAISIN YLÖS

  MITTAUSLAITTEET

Kysy lisää tai pyydä tarjous lämpötilan mittauslaitteista

 • Byk Gardner Lämpötilan mittaus (uunit ja uunimittarit)

  UUNIN LÄMPÖTILAN MITTAUSLAITE

  Byk Gardnerin Temp-Gard Pro on uunin lämpötilamittauslaite, joka seuraa kuivausuunin lämpötilan vaihtelua ja tallentaa tiedot.

  Mittauslaite kuljetetaan uunin läpi ja laitteeseen tallentuu lämpötilan muutokset. Tulokset voidaan siirtää tietokoneelle tarkastelua varten ja määrittää maalin kuivumisolosuhteet.

  TAKAISIN YLÖS

  MITTAUSLAITTEET
 • Byk Gardner Lämpötilan mittauslaite (uunit ja uunimittarit)

  GRADIENT UUNI

  Byk Gardnerin Gradient-uunit ovat suunniteltu nestemäisten maalien, jauhemaalien ja hartsien kovettumisprosessin tutkimiseen.

  Uuneja käytetään esimerkiksi autoteollisuudessa ja maalien tuotekehityksessä. Uunin jokaista 45 lämmityselementtiä voidaan ohjata ja valvoa erikseen.

  TAKAISIN YLÖS

  MITTAUSLAITTEET